Zupy i sosy technologia gastronomiczna pdf




Dziś zupy są częścią tradycji i odskoczni od "szybkiego jedzenia" z zagranicznych barów.Sosy są podawane najczęściej jako dodatek do sałatek czy dań głównych z .Klasa 4 TK 1, 4 TK 2 rok szkolny 2014/2015 .. 3.sprawdzian z technologii gastronomicznej -dzia jaja pobierz (pdf, 363,5 kb) podglad tresci.. Zupy kremy 28 1.7.. Materiał nauczania 8 4.1.2.. Blok tematyczny: Zupy i sosy gorące.. Ćwiczenia 15 4.1.4.. Materiał nauczania 18 4 .Pobrano z Ewa CZARNIECKA -SKUBINA, Maja LEWANDOWSKA 6 Inżynieria Przetwórstwa Spożywczego 2/4-2012(2) witamina C, foliany, witaminy B 6 i B 1.Według Williamsa (1995, 1996), średnie straty witaminy C w ugotowanychZupa barszcz ukraiński Filet z kurczaka panierowany Ziemniaki gotowane Gotowana marchewka z groszkiem Kompot, Deser.. ilością gorącej zupy hartowanie, ponownie dokładnie wymieszać, wlać do zupy i zagotować.. Jedną z naszych ulubionych zupy jest oczywiście pomidorowa.. Ocena organoleptyczna produktu 8 4.1.1.. O terminie powiadomię Was.Pobierz (pdf, 211,6 KB) Podgląd treści.. Zupy owocowe 18 1.4.. Nr ćwiczenia i termin Harmonogram ćwiczeń z przedmiotu "Podstawy technologii gastronomicznej"Polską zupą stoi.Zupa jest głównym daniem polskiej kuchni, nie wyobrażamy sobie niedzieli czy przyjęcia rodzinnego bez pysznego rosołu.Zupy dawniej były stosowane również jako lekarstwa na różne choroby..

Jak nazywamy „starzenie się potraw" zawierających skrobię: A karmelizacja B retrogradacja C ...Przedmiot: Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

Pytania sprawdzające 15 4.1.3.. W internecie znajdziesz pełno przepisów na zupy pomidorowe, ale ten przepis jest wyjątkowy.. Taka domowa pomidorówka jest najlepsza i wie to każdy.. Zupy czyste.. Typ szkoły: Zasadnicza Szkoła Zawodowa.. Bułka słodka Środa: Zupa Ryżanka z warzywami Bitki wieprzowe w sosie własnym Kopytka gotowane Surówka wiosenna Kompot , Deser.. Stan: nowy.. To sprawdzony i prosty przepis na niesamowicie pyszną zupę pomidorową :) Bazą tej zupy pomidorowej jest .gastronomicznego zakładu hotelarskiego Receptury gastronomiczne.. Zupy i sosy gorące 81 2.1. banan Czwartek: Zupa jarzynowa Krokiety z mięsem Surówka z kiszonej kapusty kompot Deser.. Allegro.pl - Radość zakupów i bezpieczeństwo dzięki Programowi Ochrony Kupujących!Nie ma co ukrywać, że w Polsce zupy lubimy i jadamy je chętnie.. Nauczyciel: Marlena Woźniak.. Ćwiczenie sprawdzające - sporządzanie zup 33 Rozdział 2.. Szczególnie dobrze łączy się z wołowiną.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Powtórzenie wiadomości z klasy I 2 Semestr I Powtórzenie wiadomości z klasy I 3 Semestr II Zupy i sosy gorące Klasyfikacja zup i charakterystyka produkcji zupHACCP System HACCP to postępowaniemającena celu: • zapewnienie bezpieczeństważywnościprzez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeńz punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywnościoraz ryzyka wystąpieniazagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapówprodukcji i obrotu żywnością; • określeniemetod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działańkorygujących.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2..

Kromki chleba należy okroić ze skórki i na 20 minut przed końcem duszenia dodać ...04.05.2020 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Temat: Zupy zagęszczane.

TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. 65-100°C ziarna skrobi rozpadają się uwalniając płyn, który tworzy kleik - proces ten nazywamy: A kleikowaniem B dekstrynizacją C jełczeniem D karmelizacją 2.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami 1 egzaminu zawodowego Powtórzenie wiadomości z klasy I 2 Powtórzenie wiadomości .. Bardziej szczegółowoPlik Zasady sporządzania i przechowywania surówek i sałatek.pdf na koncie użytkownika wait_and_bleed • folder Technologia gastronomiczna • Data dodania: 10 wrz 2010 Wykorzystujemy pliki cookies i podobne technologie w celu usprawnienia korzystania z serwisu Chomikuj.pl oraz wyświetlenia reklam dopasowanych do Twoich potrzeb.•sosy, •zupy, •konserwy warzywno .. Magdalena Krystowska, „ Sporządzanie oraz ekspedycja potraw z owoców i warzyw" -Wydawca Instytut Technologii Eksploatacji -Państwowy Instytut Badawczy - Radom 2007Jana Brzechwy w Pyrzycach..

Cel ogólny lekcji: kształtowanie umiejętności podejmowania decyzji i logicznego myśleniaKup teraz na Allegro.pl za 88,90 zł - Technologia gastronomiczna żywności SGGW z miasta Warszawa.

3.Który zestaw obiadowy jest zgodny z zasadami racjonalnego żywienia: a. zupa pomidorowa z lanymi kluskami, makaron z sosem bolońskim, sałatka z pomidorów, kompot ze śliwek b. zupa ogórkowa z kostką z kaszy manny, kotlet mielony, .Jednak aby efekt był znakomity musi być przetarty przez drobne sitko aby nie było w sosie czy zupie grudek.. TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami egzaminu zawodowego 1 Procesy technologiczne w produkcji potraw.. Charakterystyka etapów produkcji zup 83 2.2.1.. Przygotowanie surowców do sporządzania potraw, obróbka cieplna surowców i półproduktów 18 4.2.1.. Wiadomości ogólne i klasyfi kacja zup 82 2.2.. Test z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) drukuj.Potrawy z jaj gotowanych Jaja na miękko - gotujemy ok. 3 min.. Czas realizacji: 45 min.. Ćwiczenie sprawdzające - sporządzanie sosów gorących 44 Rozdział 3.. Zupy zagęszczane 24 1.6.. Jaja na twardo - gotujemy od momentu wrzenia 8 -10 min.. Część 2 (REA) .. Temat lekcji: Sosy gorące i ich charakterystyka.. pokojowej.. Sosy gorące 35 2.1.. Podobnie postępuje się z zasmażkami, które przed dodaniem do zupy miesza się z jej niewielkąTECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2 Moduł - dział -temat L.p..

Sosy gorące - ułatwiają spożywanie potraw suchych i sypkich np.: mięsa, ryb, kaszy, ziemniaków, ryb, podstawą ich są wywary.Katalog Michał Pawlak, 2017-01-20 Lublin Zawodowe, Sprawdziany i testy Technologia gastronomiczna: Test - zupy i sosy gorąceTechnologia gastronomiczna z towaroznawstwem.

Na podstawie informacji zamieszczonych w podręczniku uzupełnij tekst.. Możesz wydrukować, uzupełnić i wkleić do zeszytu.. Sprawdzian postępów 17 4.2.. Jaja po wiedeńsku - do wygrzanej szklanki wbija się dwa gorące jaja ugotowane na miękko.. Jaja należy ostrożnie wybrać ze skorupki, aby nie uszkodzić żółtek.ćwiczenie 4 Zupy i sosy w technologii gastronomicznej s. 247-260 ćwiczenie 5 Ocena tłuszczów i olejów wykorzystywanych do smażenia potraw s. 273-284 Studenci zobowiązani są do posiadania białego i czystego fatrucha Grupa Dzień tyg.Godz.. Bardziej szczegółowoTest z technologii gastronomicznej (ciasta, zupy, sosy) .. Zestaw ćwiczeń z technologii gastronomicznej .. .Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Opracowanie publikacji : mgr inż.TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 1TŻ1, 1TŻ2.. Uzupełniają składniki odżywcze potrawy i wzbogacają pod względem smakowym.. Jeśli uda nam się uruchomić platformę Microsoft Teams wtedy to zadanie zrobimy wspólnie.. Podawane w temp.. Jaja na półtwardo - gotujemy 4 - 5 min.. Ponad 100 tysięcy materiałów dla szkoły podstawowej, średniej oraz z zakresu studiów.Test diagnozujący wiadomości klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem 1.ćwiczenie 4 Zupy i sosy w technologii gastronomicznej s. 247-260 ćwiczenie 5 Metody wytwarzania i ocena ciast drożdzowych s. 261-272 Studenci zobowiązani są do posiadania białego i czystego fatrucha Grupa Dzień tyg.Godz.. Zupy czyste 20 1.5..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt