Ryby technologia gastronomiczna pdf




Zosta a opracowana na podstawie programów nauczania w zawodach kucharza 512[02]/T-4,TU,SP/MENiS/ oraz technika ywienia i .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasa II ZSK Moduł - dział -temat L.p.. Ponadto na naszych ostatnich zajęciach (lekcja 8 w piątek), frekwencja była bardzo niska a pisaliśmy kartkówkę z ryb i owoców„Technologia gastronomii zajmuje się prawidłowym doborem środków żywnościowych, technikami i procesami stosowanymi przy produkcji potraw oraz zmianami fizykochemicznymi i biologicznymi zachodzącymi w surowcach podczas ich przetwarzania, a decydującymi o wartości odżywczej wyrobów kulinarnych.. TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2 Moduł - dział -temat L.p.. Spis treści 5 6.3.. Temat: Rybna masa mielona.. Bardziej szczegółowoHACCP System HACCP to postępowaniemającena celu: • zapewnienie bezpieczeństważywnościprzez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeńz punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywnościoraz ryzyka wystąpieniazagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapówprodukcji i obrotu żywnością; • określeniemetod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działańkorygujących.5 Wstęp Niniejsza publikacja przeznaczona jest dla nauczycieli przedmiotów technologia gastronomiczna z towaroznawstwem do kszta cenia w zawodzie kucharza 512[02] oraz technologia gastronomiczna do kszta cenia w zawodzie technika ywienia i gospodarstwa domowego 321[10]..

"Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem: Cz. 3.

Omega-3 poprawiają wzrok, a także są niezastąpione w profilaktyce i leczeniu osteoporozy, wzmacnianiu układu odpornościowego.Technologia rybna • SVI • pliki użytkownika justyska2306 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • 09 Kolakowski.pdf, Egzamin 2012.docx Krystyna Flis.. Przygotowanie surowców do sporządzania potraw, obróbka cieplna surowców i półproduktów 18 4.2.1.. Sprawdzian postępów 17 4.2.. RYBY I OWOCE MORZA Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im Spytka Lig ęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: • mgr in Ŝ. Krzysztof Matłosz •mgr Sabina Walat RZESZÓW 2005RYBY I OWOCE MORZA Owoce morza Technologia gastronomiczna Zespół Szkół Gospodarczych im Spytka Lig ęzy w Rzeszowie Materiały przygotowali: • mgr in Ŝ. Krzysztof Matłosz • mgr in Ŝ. Danuta Ławniczak • mgr in Ŝ. Sabina Walat RZESZÓW 2005Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik część 2 technik żywienia i usług gastronomicznych kucharz .. Ryby i owoce morza 201 6.1.. Potrawy z jaj smażonych 325 9.5.3.. Zastosowanie Zastosowanie jajjaj ww produkcjiprodukcji gastronomicznejgastronomicznej 322 9.5.1.. Opisz co to jest filetowanie ryb.. Pytania sprawdzające 15 4.1.3.. 3.Znaczenie potraw półmięsnych i wegetariańskich w żywieniu..

Ocena świeżości ryb 208Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Dział nr 3. to: Charakterystyka procesu produkcyjnego.

Wykorzystanie właściwości wiążących jaj 328 .Scenariusz lekcji w klasie 3 TŻiGD z technologii gastronomicznej z obsługą konsumenta, zawierający również pomocnicze materiały dydaktyczne: notatkę, zestaw ćwiczeń oraz zadania.Dariusz Mączka , nauczyciel przedmiotów zawodowych gastronomicznych Materiały przeznaczone do bezpłatnego użytku i rozprowadzania Opracowanie publikacji : mgr inż.Ryby świeże są to ryby śnięte i ryby zabite, nadające się do spożycia, które nie zostały poddane utrwalaniu lub zostały utrwalone przez ochłodzenie; najczęściej stosuje się przesypywanie lodem.. Budowa i skład chemiczny mięsa ryb 206.. Dlaczego ryby należy gotować .Blok programowy technologia gastronomiczna z towaroznawstwem obejmu-je treści i umiejętności związane ze sporządzaniem podstawowego asortymentu .. 10. wykorzystywać w produkcji gastronomicznej ryby i owoce morza, 11. przygotować podstawowy asortyment ciast i deserów, 12. przyrządzać zupy, surówki, sałatki, sosy zimne i gorące .2.. Zakres treści Zapoznanie z PSO Kryteriami 1 egzaminu zawodowego Powtórzenie wiadomości z klasy I 2 Powtórzenie wiadomości ..

Wiadomości możesz uzupełnić z podręcznika Anny Kmiołek-Gizara „Sporządzanie potraw i napojów" część 2., strony: 103 -118.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Klasa III , 19.03.2020r.

Na czym polega obróbka wstępna ryb.. Ocena organoleptyczna produktu 8 4.1.1.. Podział i charakterystyka ryb 202 6.2.. Ćwiczenia 15 4.1.4.. A przestrzenne powiązanie ze sobą pomieszczeń B przestrzenne powiązanie ze sobą komór chłodniczych C przestrzenne powiązanie ze sobą magazynów D przestrzenne powiązanie ze sobą dróg .. *ryby są ogniwem łańcucha pokarmowego *stanowią pokarm dla człowieka-dostarczają bardzo cennego mięsa bogatego w łatwo strawne białka, żelazo, fosfor, wapń, witaminy *dostarczają substancji leczniczych (tran), silnych trucizn (tetrodoksyna), kleju, skóry (rekiny, płaszczki), paszy dla zwierząt (mączka rybna) *są bioindykadorami (wskaźnikami) czystości wódArens-Azeve U - Technologia gastronomiczna - część 3 Podręcznik [PL] [pdf].. podawania pokrajać polędwica Porcja potrawy powinna porcji potrawy powinna ważyć półmisku przyprawami przyprawy purée rybę ryby sandacz smażenia smażone smaży .TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM Klasy 2TŻ1, 2TŻ2.. TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA KURS W TERMINIE: 25.05.2020 - 19.06.2020 Warunki przechowywania żywności w zakładach gastronomicznych CZĘŚĆ 1 Nauczyciel: Wiesław Kurek e-mail: [email protected] [Donwload pdf] [Read Online]6 TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Z TOWAROZNAWSTWEM CZ. 1..

Materiał nauczania 18 4 ...Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Klasa 3B Nazwisko i Imię Nauczyciela Maria Bielaszka Data lekcji 27.03.2020 r. Temat 1,2.Rodzaje i charakterystyka potraw półmięsnych i wegetariańskich.

Zapoznaj się z treścią nauczania w pliku.. Na podstawie ww materiału napisz i prześlij na podany niżej adres: - czynności wykonywane przy serwowaniu zakąsek - dodatki do zakąsekTECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA.. Co to jest układ funkcjonalny zakładu gastronomicznego?. Potrawy z ryb pieczonych, zapiekanych, smażonych i duszonych.. Materiał nauczania 8 4.1.2.. Zadanie: Na podstawie podręcznika proszę odpowiedzieć na pytania.. INFO] Format uploadu: PDF Ilość stron: 147 Wersja językowa: PL [OPIS] Znajdziesz tu takie zagadnienia jak: mięso, ryby, zakąski zimne i gorąc .Kwasy omega-3 są niezwykle ważne w profilaktyce chorób serca i układu krążenia.. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy .Technologia gastronomiczna • Klasa II • pliki użytkownika elmerr1 przechowywane w serwisie Chomikuj.pl • Technologia gastronomiczna Podział tusz zwierząt rzeźnych.doc, Technologia gastronomiczna Podroby.docPodstawy technologii gastronomicznej: praca zbiorowa Warszawa: Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2009,- 536 s., 111 rys., 82 tab.; ISBN: 978-83-204-3495-8 Jest to podręcznik praktycznego wykorzystania wiedzy o żywności w celu świadomego kształtowania jakości i wartości odżywczej potraw.Test diagnozujący wiadomości klasy I technikum żywienia i usług gastronomicznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem 1..



Komentarze

Brak komentarzy.


Regulamin | Kontakt